SC Termoficare trebuie să recupereze banii de la rău-platnici

2000 de abonați din municipiul Petroșani mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire. În primăvara acestui an, fosta conducere a CEH a solicitat plata facturilor în proporție de 80%, lucru care nu s-a realizat.

“Sunt 2000 de abonați racordați la sistemul de încălzire centralizată, majoritatea nu și-ar permite să își pună o centrală individuală pe gaz pentru că costurile sunt destul de mari și atunci trebuie înștiințați din timp că există această posibilitate ca agentul termic să nu se furnizeze în sistem centralizat, lucru care nu depinde de noi, de Primărie, dar în urma discuțiilor o să tragem niște concluzii și cred că vom găsi și soluții, dar depinde de Complexul Energetic dacă le va agrea sau nu. E normal să ceară (CEH –n.r.) să își plătească facturile. Gradul de încasare este de 50% ceea ce este foarte puțin. Fiecare (CEH și SC Termoficare SA-n.r.) să intensifice eforturile, cei de la Termoficare să colecteze facturile, să meargă și acum, să găsească o soluție rapidă pentru a recupera acei bani, astfel încât să plătim la CEH pentru că ei au furnizat energie termică”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Dacă la instituțiile publice din subordinea primăriei, problema încălzirii a fost rezolvată, acum se caută soluții pentru cei 2000 de abonați casnici care sunt beneficiarii acestui sistem. Una din variante ar fi fost accesarea de fonduri prin ADI Termoficare, însă proiectul s-a născut mort. Între timp, doar municipalitatea de la Petroșani a mai rămas fidelă sistemului clasic de încălzire.

“Vreau să deschid această discuție de pe acum și nu în septembrie-octombrie când suntem în situația de a furniza sau nu. Noi am rezolvat problema legată de școli, grădinițe, spitalul, instituțiile publice, dar rămâne problema populației. ADI Termoficare s-a născut mort. Noi am făcut toate demersurile, am fost deschiși pentru această construcție, însă Vulcanul și Lupeniul au renunțat la sistemul de încălzire centralizat, deci am rămas fără obiect”,  a mai spus primarul municipiului Petroșani.

Edilii petroșăneni vor să știe pe de acum ce se va întâmpla la iarnă cu încălzirea din municipiul Petroșani.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



(Următoarea știre) »