CJH militează pentru proiectele din județ

Consiliul Județean Hunedoara a trimis la Ministerul Turismului o adresă cu propunerile de investiții pentru județ. Instituția județeană a propus pentru comuna Criscior realizarea unui muzeu al mineritului și realizarea unui circuit turistic al zonei.

Pentru comuna Toplița s-a propus restaurarea bisericii de lemn Sfântul Nicolae din Valari, amenajarea unei baze sportive și spațiu de recreere în satele Toplița, Dabaca, Hașdau și amenajarea unui muzeu al satului Pădurenesc. Pentru Valea Jiului sunt propuse mai multe investiții.

“Orasul Petrila: dezvoltarea și extinderea domeniului schiabil Șureanu și includerea în circuitul turistic a clădirilor situate în ansamblul Mina Petrila. Orașul Vulcan: modernizarea zonei turistice Pasul Vâlcan. Municipiul Petroșani: dezvoltarea domeniului schiabil în zona turistică Parâng”, arată documentul Ministerului Turismului.

 

Oficialii ministerului de resort spun că proiectele autorităților locale au fost susținute financiar.

 

“Dorim să vă informăm că Ministerul Turismului derulează un program de susținere financiară a autorităților administrației publice locale (la nivel de județ, municipiu, oraș, comună), în completarea surselor proprii ale acestora, pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de turism din anul 2009. Baza legislativă a derulării programului amintit mai sus este Hotărârea Guvernului nr. 120/2010, privind aprobarea listei cuprinzând programele și proiectele de investiții în turism și a surselor de finanțare a documentațiilor tehnice și a lucrărilor de execuție a programelor și obiectivelor de investiții în turism, cu modificările și completările ulterioare”, arată oficialii Ministerului Turismului.

Consiliul Județean a trimis spre minister o listă cu mai multe propuneri de investiții ale unităților administrativ-teritoriale.