Comunicat de presă/ Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirișca, demisionează din partid

„Demisionez din ALDE Hunedoara pentru că acest partid nu mai este ceea ce am construit împreună cu o parte a colegilor, un partid credibil, curat în care  transparența, legalitatea și grija pentru cetățean să fie prioritare. Am încercat să păstrez aceste deziderate, dar deciziile de la centru au permis ca în fruntea filialei ALDE Hunedoara să fie instalat abuziv  Mircea Ioan Moloț, un om cu vederi învechite, care duce compromisul politic dincolo de orice limită și cultivă slugărnicia, superficialitatea, improvizația de joasă speță și are comportament dictatorial, pe alocuri deviant când este vorba de dezbatere și păreri diferite fiindu-i total străin spiritul de echipă” – a declarat Marius Sanfirișca.
 
Marius Sanfirișca nu poate trece peste faptul că, deși a existat o structură clară de funcționare și de decizie construită în baza unui statut votat de membri ai ALDE, s-a încălcat orice regulă stabilită democratic și a avut loc congresul partidului, practic, ilegal.
„Nu pot înțelege acest lucru pentru că președintele Călin Popescu Tăriceanu nu avea contracandidat la prima funcție în partid în urma înțelegerii cu co-președintele Daniel Constantin. Singura explicație ar fi impunerea unor oameni cu trecut îndoielnic în fruntea organizațiilor județene fără a avea vreun merit la construcția ALDE, așa cum este și Mircea Ioan Moloț. În plus, cei care nu au fost de acord cu aceast mod abuziv de lucru și au atacat decizia în instanțe, au fost șantajați și amenințați cu pierderea pozițiilor câștigate prin muncă și chiar excluderea din partid.
În aceste condiții, noi – eu și alți colegi din țară și din județ -, cei care am spus de la început că dorim altfel de politică, una deschisă cetățenilor, legală și decentă, am decis să ne alăturăm domnului Daniel Constantin într-un nou proiect, pentru altfel de politică, competitivă. Nu vom obosi să încercăm, am promis și trebuie să reușim! – a precizat motivul acestei demisii Marius Sanfirișca.
 [slideshow_deploy id=’27126′]