Mia Albescu- condamnată la închisoare cu suspendare

Fostul director al Casei de Cultură Petroșani a fost condamnat pentru luare de mită și fals intelectual în formă continuată în dosarul adeverințelor școlare false.

 

Maria Albescu a fost trimisă în judecată de DGA după ce a aranjat eliberarea în fals a unor documente şcolare unor denunțători. Mia Albescu era atât director al unei instituții de cultură din Petroșani cât și director al unui liceu privat. Faptele au avut loc în anul 2015, iar Mia a cerut şi apoi a primit suma de 7.000 de lei de Valentin Marius Ilaş, un intermediar condamnat și el în dosar. Albescu  a întocmit în fals mai multe documente privind situația școlară completă a unui martor care a făcut şi denunţul la DGA. Acesta a cerut o adeverință și foaie matricolă, care să ateste că a făcut patru ani de liceu la unitatea de învăţământ privată.

Judecătorii Tribunalului București au condamnat-o pe Maria Albescu la 2 ani şi 6 luni pentru luare de mită și la 1 an de închisoare pentru fals intelectual în formă continuată. Magistrații au contopit pedepsele și au mai adăugat un spor, astfel că Mia Albescu a primit în final 2  ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Aceasta va trebui  să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Hunedoara – DAS – Centrul de copii ,,Lumină şi speranţă” sau Căminul pentru persoane vârstnice din localitate.

Intermediarul afacerii, Ilaş Marius Valentin a primit mai multe pedepse de câte doi ani de închisoare pentru trafic de influență și dare de mită. Ilaș va executa patru ani de închisoare au mai decis judecătorii, însă poate ataca sentința cu apel. Atât Ilaș Marius Valentin cât și Maria Albescu au de achitat 15 mii și respectiv 10 mii de lei câtre stat.

[slideshow_deploy id=’19661′]