Amendă redusă pentru CEH

 

Instanța de la Petroșani a decis reducerea amenzii aplicate Complexului Energetic Hunedoara pentru neconformarea termocentralei Paroșeni la cerințele de mediu. Sentința nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs, în termen de 30 de zile.

“Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul Complexul Energetic Hunedoara S.A., în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu- Comisariatul General prin Serviciul Comisariatul Judeţean Hunedoara, Admite în parte cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Sindicatul Liber- Electrocentrala Paroşeni, Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Fundaţia Greenpeace CEE România, ca neîntemeiată. Modifică procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria AB nr. 04191 din data de 17.12.2015, după cum urmează: Reduce sancţiunea principală a amenzii, de la suma de 40.000 lei, la suma de 30.000 lei. Înlătură sancţiunea complementară a suspendării activităţii Electrocentralei Paroşeni. Menţine în rest dispoziţiile procesului-verbal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Petroşani. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19 mai 2017”,  arată soluția instanței de la Judecătoria Petroșani.

În vara anului 2015, Garda de Mediu a dispus sistarea activității la termocentrala Paroșeni pentru neîndeplinirea condițiilor de mediu. Lucrările la termoncetrala de la Paroșeni nu au fost încă reluate. Costurile de suspendare, dar și cele pentru relocarea echipamentelor sunt aspecte care se află în dezbatere între conducerea CEH și constructor. Aflați din edițiile viitoare ce implică aceste costuri și cine are de câștigat.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »