Fotografii din Straja, Retezat și Fundătura Ponorului – premiate la Fotogeografica

Trei regiuni ale județului Hunedoara, de o frumusețe aparte, au fost subiect pentru fotografi și le-au adus premii la ediția a XXI-a a Salonului Național de Fotografie deschis la Galeria Artelor Palatului Cercului Militar Național.

Retezatul și Fundătura Ponorului au fost subiectul prefect pentru ca trei fotografi să obțină premiul întâi ori mențiuni la secțiunea ”Peisaj” din cadrul evenimentului. Astfel, premiul I a fost obținut de Cira Andreea cu lucrarea ”Portal spre altă lume” realizată la Tăul dintre brazi din Munții Retezat. Premiul III la aceeași secțiune a fost obținut de Darie Adrian Valerică cu o fotografie realizată pe Vârful Straja din Munții Vâlcan, lucrare denumită sugestiv ”The last”. Peisajul mirific din Fundătura Ponorului i-a adus o mențiune și Anei Dumitru, lucrarea tinerei fiind botezată ”Din Rai”.

Salonul Național de Fotografie Fotogeografica – ediția a XXI-a s-a deschis luni seară la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național, în cadrul evenimentului fiind decernate premiile competiției.

”Fotogeografica este ca pasărea Phoenix, reîntinerește an de an, pentru că avem resursele necesare (…) pentru ca acest festival să meargă, mai departe, mai departe și mai departe, astfel încât să arătăm lumii că acest colț de rai carpatic, această Grădină a Maicii Domnului să fie prezentată la adevărata valoare”, spune Paul Bordaș, coordonatorul proiectului.

Lucrările fotografilor sunt cuprinse în catalogul Fotogeografica 2017, aici fiind incluse, pe lângă fotografiile premiate pe cele două secțiuni wildlife ori peisaj, și cele mai reușite lucrări din galeria foto a concursului.

Salonul este deschis până pe 8 iunie și reunește lucrări realizate de peste 180 împătimiți ai artei fotografice din toată țara.

Proiectul a fost derulat de Casa de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

[slideshow_deploy id=’13835′]