NOI REZULTATE OBŢINUTE DE ELEVII LICEULUI DE ARTE “SIGISMUND TODUŢĂ” LA CONCURSURI INTERNAŢIONALE DE INTERPRETARE VOCALĂ ŞI INSTRUMENTALĂ

Elevii de la secţia de muzică a Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva au participat în ultima perioada la trei competiţii muzicale în care au obţinut rezultate deosebite.

Prima dintre aceste competiţii, şi anume Concursul Internaţional de Canto “Voci de primăvară”-ediţia a IV-a a avut loc la Timişoara în data de 16 mai 2017, unde reprezentanta liceului devean, Ognean Jessica din clasa a X-a, elevă la clasa de canto a profesoarei Maria Copăcian (Hândorean) şi acompaniată la pian de profesoara Delia Ştefoni a obţinut premiul I. Acest premiu este al patrulea premiu I din palmaresul ei din cei doi ani de când este elevă a liceului. Concursul “Voci de primăvară” organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş şi Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara a reunit în cadrul actualei ediţii un număr de 37 elevi din ciclul liceal din Serbia şi România.

Tot la Timişoara, în zilele de 19-21 mai 2017 a avut loc ediţia a XV-a a Concursului-Festival Euroregional “Alma Cornea Ionescu” desfăşurat pe două secţiuni :pian şi muzică de camera. La secţiunea pian au participat un număr de 83 de elevi pianişti din euroregiunea DKMT (Dunăre-Criş-Mureş-Tisa) care au concurat în cadrul a 10 categorii  de vârstă. Elevii care au concurat din partea Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” au obţinut următoarele rezultate:

  • Logojan Mircea Vasile, clasa a X-a, profesor Ona Doina – premiul I şi participare în cadrul Galei laureaţilor
  • Mariş Dariana Andreea, clasa a V-a, profesor Onţanu-Crăciun Mariana – premiul I
  • Tradnik Peter, clasa XII-a, profesor Ona Doina – premiul II

Cea de-a treia competiţie cu participare internatională-Concursul de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale-Sighetu Marmaţiei, ediţia a XXV-a a avut loc în perioada 18-20 mai 2017. Elevii liceului devean au participat la secţiunea pian, în cadrul căreia au concurat un număr de 76 concurenţi din Serbia, Ucraina, Ungaria şi România. Rezultatele obţinute de aceştia au fost:

-Bălan Sebastian, clasa a IV-a, profesor Ona Doina- Premiul I cu 100 de puncte şi participare în Gala laureaţilor

-Teodorescu Pavliuc Alma, clasa I, profesor Ona Doina – Premiul I

  • Eşş Alexandra, clasa a III-a, profesor Dumitriu Cristian – Premiul I

  • Moise Radu, clasa a VII-a, profesor Ona Doina – Premiul I

  • Cara Cristiana, clasa a III-a, profesor Dumitriu Cristian – Premiul II

Liceul de Arte “Sigismund Toduţă” a fost reprezentat şi în juriul competiţiei, prin d-na profesor Ona Doina.

[slideshow_deploy id=’13835′]