Situația juridică a CEH îngreunează divizarea

Complexul Energetic Hunedoara trebuie separat. Guvernul a aprobat alocarea unui ajutor de stat pentru închiderea minelor necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. În aceste condiții, CEH trebuie să își separe activitatea.

“CEH S.A. va gestiona ajutorul de stat pentru închiderea celor două mine necompetitive asigurând evidențe contabile precise și separate pentru fiecare dintre cele două unități care beneficiază de ajutor de stat”,  arată actul normativ.

La nivelul societății energetice, situația este incertă. Până nu se vor cunoaște toate datele problemei vizavi de situația juridică a societății demersurile pentru separarea activității miniere de cea energetică sunt îngreunate. Directorul general al CEH susține că procesul poate dura cel puțin 6 luni de zile.

 

“Noi am început demersurile de acum, dar știind foarte bine situația juridică a societății sau mai bine spus incertitudinea juridică a societății fiind în insolvență/ieșiți din insolvență, într-un mers normal după Legea Societăților Comerciale acest proces ar dura minim șase luni de zile. Având în vedere incertitudinea juridică a societății acest termen este minim de 6 luni, de la șase luni în sus”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Ajutorul de stat pentru 2017 este o măsură de sprijin care face parte dintr-un plan mai amplu, ce include acordarea de ajutoare de stat și vizează închiderea minelor necompetitive din cadrul Societății Complexului Energetic Hunedoara. Aceste măsuri de sprijin acoperă perioada 2016-2024, au fost notificate de autoritățile române Comisiei Europene în anul 2016 și au fost autorizate prin Decizia C (2016) 7719 final din data de 24 noiembrie 2016.

În paralel, CEH încearcă să acceseze un ajutor de stat de tip SIEG pentru termocentrala de la Mintia.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



« (Știre anterioară)