Probă de cutremur, cu efecte pozitive, la Petroșani

Astăzi a avut loc la Petroșani un nou exercițiu de alarmare publică. Organziat de Protecția Civilă, ISU și Primăria municipiului Petroșani, de această dată, scopul acestui exercițiu a fost acela de a testa capacităţile celor care trebuie să fie în permanență la datorie pentru siguranţa cetățenilor. În același timp însă, exercițul de alarmare la dezastre a urmărit să testeze și reacția populației în fața unor situații de acest fel, precum și cunoașterea semnalelor de alarmare și a măsurilor de prim ajutor.

Potrivit scenariului imaginat de organizatorii acestui exercițiu, în urma unui seism produs în Țara Hațegului, centrul municipiului Petroșani a fost afectat, soldându-se pagube materiale și fiind semnalate și victime în rândul cetățenilor. Imediat după declanșarea semnalelor de alarmare publică, echipele de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Petroșani, Crucea Roșie, Jandarmerie, Salvamont, Poliție, Primăria Petroșani, cărora li s-au alăturat și mulți voluntari. au intrat în alertă.

În cadrul acestei alicații a fost folosit și câinele salvator al pompierilor din Valea Jiului, ciobănescul german Bebe, specializat în misiuni de căutare și salvare la cutremur. Cu ajutorul acestuia, salvatorii au găsit victimele într-un imobil prăbușit.

Exerciţiul de alarmare publică a urmărit și pregătirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Celulelor de Urgenţă de la Operatorii Economici, funcţionarea mijloacelor de alarmare, cunoaşterea semnalelor de alarmare de către populaţie şi salariaţi ori cooperarea între echipele de intervenţie din municipiul Petroșani. Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi care, în calitate de șef al Comitetului Local pentru Situații de Urgență a coordonat misiunea de salvare, toate instituţiile implicate s-au achitat cu brio de această misine. ”Toți reprezentanții instituțiilor care au participat la acest exercițiu de alarmare au demonstrat un lucru important, şi anume că sunt pregătite să intervină atunci când natura ne pune la încercare, dar este la fel de important ca şi noi să ştim cum să reacţionăm în situaţii limită. După modul de acțiune pe care l-am văzut astăzi, putem trage concluzia că exerciţiul a fost un succes şi toată lumea a ştiut ce are de făcut. Desigur, ne dorim ca toate aceste provocări să rămână doar la stadiul de execițiu și niciodată să nu fim puși în situația de a avea astfel de probleme în vița reală”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »