Gulaș și seară de poezie cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare

La fel ca în fiecare an, comunitatea maghiară din Valea Jiului, marchează prin diferite acțiuni Zilele Culturii Maghiare. Anul acesta, evenimentele vor avea loc în perioada 22 – 25 iunie, la Petroșani, acestea fiind organizate de către Asociația Umanitară Carbo Gremium și Biserica Romano-Catolică Sfânta Varvara din Petroșani.

“În acest sens, Primăriei municipiului Petroșani  I se solicită să fie alături de inițiatorii acestui eveniment în calitate de coorganizator și să acorde suma de 1000 lei pentru buna organizare a acestuia. Această sumă reprezintă premierea unor persoane, păstrătoare de tradiții ale culturii maghiare în general, a valorilor culturale maghiare și a valorilor religioase ale bisericilor istorice maghiare din Petroșani, în special, în ultimele două decenii și nu numai”, arată primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, cu ocazia Zilelor Culturii MAghiare se va organiza o seară de poezie dedicată poetului Arany Janos, anul 2017 fiind anul jubiliar Arany Janos, aniversându-se 200 de ani de la nașterea sa. În acest context, va avea loc un seminar despre trecutul, prezentul și viitorul comunității maghiare din Valea Jiului, un turneu de fotbal între comunitățile maghiare din Valea Jiului șI o serbare în aer liber în zona de agrement Brădet, cu gătitul tradiționalului Gulaș unguresc, cu acompaniamentul formației Trio Forte din Deva.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)