Petrila și-a omagiat eroii în spiritul creștin al neamului românesc

Chiar dacă vremea a fost potrivnică, la Petrila, ziua de 25 mai, ziua Înălțării Domnului, a fost marcată în spiritul creștin al neamului nostru românesc. Eroii căzuți la datorie pe fronturile eliberării noastre ca neam și cei ai subteranelor miniere din Valea Jiului au fost omagiați așa cum se cuvine la Troița Eroilor Neamului din Lonea.

Oficialități ale orașului Petrila și din administrația locală, cadre militare active și în retragere, ofițeri ai poliției orașului, elevi și profesori, preoți și mulți alții, au făcut parte din mulțimea care a dorit să își exprime recunoștința pentru faptele de vitejie ale eroilor neamului românesc în această sfântă zi a Înălțării Domnului.

Cuvântul de început a aparținut primarului orașului Petrila, Vasile Jurca, în discursul domniei sale aducând un pios omagiu pentru jertfa tuturor acelora cărora le datorăm existența noastră ca neam liber și nu trebuie să uităm niciodată principiile care i-au mânat în luptă: Credință, Libertate, Dreptate.

A urmat apoi colonel în rezervă Adrian Ronai, din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Cultul Eroilor „Regina Maria” Valea Jiului, care a ținut să sublinieze faptul că ploaia nu poate să oprească un astfel de eveniment adus în cinstea eroilor neamului, la fel cum eroii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă au stat în fața gloanțelor.

Un sobor de preoți aparținând bisericilor ortodoxe de pe raza orașului Petrila au oficiat apoi o slujbă de pomenire a eroilor și au fost împărțiți colăcei și ouă roșii după datina neamului nostru creștin românesc.

Ceremonia a continuat cu depunerea coroanelor de flori la troița ridicată în cinstea eroilor. Rând pe rând, delegații ale Primăriei Orașului Petrila, Consiliul Local al Orașului Petrila, Poliția Orașului Petrila, Poliția Locală, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, SMURD, Edil Sal Prest, Apa Serv Valea Jiului, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria”, avându-l ca veteran de război pe Alexandru Dobocan, PSD Petrila, PNL Petrila, elevi și profesori de la Școala Gimnazială „ID Sîrbu” și „Colegiul Tehnic Constantin” Brâncuși din Petrila, Asociația „Les Amis de La France”, CAR Pensionari Petrila, și-au adus un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru libertate. Ceremonialul a fost însoțit de Fanafara Orașului Petrila în acordurile Imnului Eroilor.

Manifestarea s-a încheiat cu un mic recital susținut de copii de la școlile din oraș.

[slideshow_deploy id=’36590′]