Infrastructura energetică este depășită

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a participat, săptămâna trecută, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor”. Plecat de la termocentrala Paroșeni de pe postul de director, secretarul de stat a declarat că unele termocentrale funcționează cu o tehnologie depășită și nu corespund cerințelor de mediu. În acest caz se află și termocentrala de la Mintia care are cu mult depășite orele de funcționare.

 

“Ne confruntăm cu o serie de provocări. Suntem poziționațI în sud-estul Europei șI care este o regiune volatilă din punct de vedere al securității energetice. Infrastructura noastră energetică este depășită, motiv pentru care avem nevoie de investiții urgente,l infrastructura de transport, dar șI centralele pe bază de combustibil fosil care folosesc tehnologie depășită șI care, o parte dintre ele, nu corespund cerințelor de mediu. Pe parcursul perioadelor de iarnă și, uneori, de vară, temperaturile extreme pun presiune pe operarea sistemului energetic, din acest motiv, menținerea unui mix energetic diversificat incluzând cărbunele este un obiectiv strategic”, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul Conferinței anuală InvesTenergy cu tema „R-evoluție în energie”.

Grupul 3 a depãsit orele de functionare, iar aici este nevoie urgentã de reparatii. Peste 100.000 de ore a functionat grupul trei de la Mintia, în conditiile în care prima reparatie trebuia efectuatã la 25.000 de ore. Probleme sunt si la grupul 5 al termocentralei.

[slideshow_deploy id=’19661′]