De astăzi, elevii de la Școala 7 Petroșani fac sport la sala ”Toma Coconea”

De astăzi, 1 Iunie 2017, Sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr.7 din Petroșani a luat numele binecunoscutului multicampion internațional TOMA COCONEA, un sportiv a cărui copilărie este legată de anii petrecuți în această instituție de învățământ al cărei elev a fost.

Pentru a marca nou statut al sălii de sport de la această apreciată unitate de învățământ din Petroșani, conducerea școlii a organziat și o festivitate la care au fost invitați să participe oficialități ale municipiului Petroșani, în frunte cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, profesori, elevi și părinți ai acestora. Invitat de onoare al acestui eveniment a fost, evident, chiar Toma Coconea.

”Sunt onorat de decizia celor de la Școala 7 de a da sălii de sport a școlii numele meu. Aici mi-am nceput primii ani de școală și cred că tot în anii petrecuți la această școală am făcut și primii pași spre cariera sportivă. Mă simt foarte mândru de acest gest și sper să mă pot ridica și eu la înălțimea onoarei cu care am fost cinstit”, a spus Toma Coconea.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi s-a arătat, la rândul său, încântat de decizia luată de conducerea Școlii gimnaziale nr. 7. ”Toma Coconea este deja un sportiv de marcă al Petroșaniului, al Văii Jiului și al României, ale cărui performanțe ne fac de fiecare dată să fim mîndrii că este cetățean al orașului nostru. Mă bucur și vă felicit că ați luat decizia de a da acestei frumoase săli de sport numele unui campion și vreau să cred că acest lucru îi va impulsiona și pe copiii de astăzi să acorde atenție sportului, să-l practice cu pasiune și să devină, la rândul lor, campioni de talia lui Toma”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Atribuirea numei de ”Toma Coconea” sălii de sport a școlii 7 Petroșani este un eveniment care face parte din suite de activități derulate aici cu ocazia aniversării a 40 de ani de la darea în folosință a acestei unități de educație din municipiul Petroșani. Cu această ocazie a avut loc , la sala de sport, și un amplu spectacol sportiv și artistic la care și – au dat concursul elevii Școlii.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]