Consilieri județeni hunedoreni la Adunarea generală a Asociației ”Împreună pentru Regiunile Europei”

O delegație a Consiliului județean Hunedoara formată din consilierii județeni Doinița Maria Bălănesc, Alin Iovănescu, Aurel Circo, Lena Armean, Liviu Antal, împreună cu reprezentantul CJH, Marin Butar, au participat, în perioada 30 mai – 2 iunie 2017, la adunarea generala a asociației Assembly of European Regions, o importantă asociație a adminisrațiilor locale din Europa.

Evenimentul a avut loc în Austria, la Sankt Polten, Capitala Austriei Inferioare. Potrivit consilierului județean Doinița Maria Bălănesc, în cadrul reuniunii au fost prezentate rapoartele celor trei comisii AER (1. Economică și Dezvoltare regională, 2. Politici sociale și de sănătate publică, 3. Cultură, educație și tineret), precum și auditul financiar al AER pe 2016 și aprobrea bugetului aferent anului 2017.

În plus, aceasta informează că anul acesta au fost propuse și aprobate câteva modificări la Statut AER: a fost extins numărul de vicepreședinți de la 3 la 6 și a fost introdusă titulatura de președinte de onoare. Astfel, fostul președinte, d-na Dr.Hande Ozsan Bozatli (Turcia) a fost desemnată în calitatea de președinte onorific al AER, iar noul președinte ales pentru următorul mandat de 2 ani este d-nul Magnus Berntsson( Suedia). Cei 6 vicepreședinți alesi sunt: Lukas Mandl(Austria), Nina Bjorby (Suedia), Albert Castellanos Maduell (Spania), Andrew Gibson(Anglia), Damir Zobenica (Rusia), Anna Magyar( Ungaria). Mihai Ritivoiu, reprezentantul României și membru AER, a fost ales președintele Comisiei de Politici sociale și sănătate publică.

”Prima zi a conferintei s-a încheiat într-un cadru festiv în care au fost premiați reprezentantii din Catalonia si Voievodina pentru ”cele mai prietenoase regiuni din cadrul AER”. În cea de-a doua zi a conferinței au avut loc dezbateri care au avut în centrul atenției subiecte de larg interes precum știința, tehnologia și inovarea.
Lucrările conferinței s-au încheiat a treia zi cu o vizită la Danube University din Krems. Dincolo de toate acestea, personal mă declar încântată de dialogul cu adevărat de înaltă ținută europeană pe care l-am avut în Austria cu oameni deosebiți și valoroși, deopotrivă. Am convingerea că în urma acestui dialog cu partenerii noștrii din cadrul AER, se deschid oportunități reale ale județului Hunedoara cu comunitățile din Europa, care se pot concretiza într-o serie de proiecte și colaborări benefice pentru județul nostru”, a declarat consilerul județean Doinița Maria Bălănesc.