Premierul Grindeanu: Nu se va renunța la impozitul pe gospodărie. Prima etapă de implementare, la 1 ianuarie 2018

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți, 6 iunie, că Executivul nu intenționează să renunțe la ideea aplicării impozitului pe gospodărie. Totodată, acesta  a precizat că momentul și modul în care va fi implementat sistemul vor fi decise în urma unei analize aflate în curs de derulare la Ministerul Finanțelor.

„Este o analiză pe care domnul ministru al Finanțelor, dar și alții trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunțe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să știm foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem”, a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres, după ce a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul de Finanțe și conducerea ANAF.

În același context, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a precizat că „se lucrează la impozitul pe gospodărie” și că până la jumătatea lunii iunie va fi prezentat „un proiect nu numai cu impozitul pe gospodărie, ci unul de modificare a Codului fiscal în întregul său”.

Potrivit ministrului Finanțelor, impozitul pe gospodărie va fi implementat în trei etape, prima începând de la 1 ianuarie 2018.

 Agerpres

[slideshow_deploy id=’20328′]