Evaziune fiscală de peste un milion de euro

Polițiştii au descins în Hunedoara şi Bucureşti la firme din domeniul agroalimentar şi au indicii că reprezentanții acestora ar fi înşelat statul. Ancheta este derulată de polițiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române. 

 

Anchetatorii efectuează nouă percheziții, dintre care opt în București și una în județul Hunedoara, la firme și persoane fizice bănuite de evaziune fiscală.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidențele contabile a tuturor veniturilor obținute și prin înregistrarea în evidențele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operațiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste un milion de euro.

Totodată, vor fi puse în aplicare șase mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri”, se arată într-un comunicat al IGPR.

La anchetă participă și polițiști specializați în investigarea criminalității economice și criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și luptători ai Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române.

[slideshow_deploy id=’17636′]