Procesul dintre termocentrala Paroșeni și Garda de Mediu continuă

Procesul dintre Complexul Energetic Hunedoara – termocentrala Paroșeni și Garda de Mediu continuă. Garda Nationala de Mediu – Comisariatul General Hunedoara nu este mulțumit de decizia instanței, care a anulat dispoziția de suspendare a activității de la termocentrala Paroșeni.

“Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul Complexul Energetic Hunedoara S.A., în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu- Comisariatul General prin Serviciul Comisariatul Judeţean Hunedoara, Admite în parte cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Sindicatul Liber- Electrocentrala Paroşeni, Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Fundaţia Greenpeace CEE România, ca neîntemeiată. Modifică procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria AB nr. 04191 din data de 17.12.2015, după cum urmează: Reduce sancţiunea principală a amenzii, de la suma de 40.000 lei, la suma de 30.000 lei. Înlătură sancţiunea complementară a suspendării activităţii Electrocentralei Paroşeni. Menţine în rest dispoziţiile procesului-verbal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, arăta soluția instanței din data de 19 mai.

În vara anului 2015, Garda de Mediu a dispus suspendarea activității termocentralei Paroșeni pentru neconformarea la cerințele de mediu. La unitatea de la Paroşeni, atunci când inspectorii de mediu au venit pentru verificări, activitatea termocentralei era oprită pentru reviziile tehnice anuale, cu toate acestea, sancţiunile nu au fost evitate. La termocentrala de la Paroșeni lucrările de investiții sunt realizate în proporție de 96%.

[slideshow_deploy id=’20328′]