La Școala gimnazială nr.2 Petroșani cresc ”Copii sănătoși într-un mediu sănătos”

Grație implicării dascălilor din cadrul Asociației Edupro de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, câteva zeci de copii alături de profesorii lor au avut ocazia de a învăța ce înseamnă să fii cu adevărat om, în cadrul unui inedit proiect de voluntariat implementat la Școala gimnazială nr. 2, în parteneriat cu Fundația Mol România și Primăria municipiului Petroșani.

După câteva săptămâni bune de activitate, proiectul intitulat ”Copii sănătoși într-un mediu sănătos” a ajuns la final. Un final marcat cu o frumoasă festivitate care a avut loc la finalul săptămânii trecute, chiar la Școala gimnazială nr. 2 din Petroșani.

Pornind de la ideea unui apreciat proverb românesc, potrivit căruia ”Cine a sădit un pom, e OM !”, coordonatorul acestui proiect, prof. Mihaela Marița explică faptul că peste 250 de elevi și cadre didactice au făcut saltul către această onorantă calitate, prin implicarea lor activă în derularea acestui proiect. Spune un proverb că acela este om care a plantat un pom! Aici, la Școala 2, sunt peste 250 de oameni care au participat la plantarea a mai multor pomi, de aceea trebuie să-i aplaudăm! Vreau să vă spun un secret, ideea acestui proiect a venit dintr-o amintire din copilărie, din copilăria mea, atunci când, undeva prin clasa a V-a am plantat şi eu câţiva meri în curtea şcolii. Aş dori să-i mulţumesc în mod public doamnei Elena Neagoe, cea care a fost sufletul proiectului şi al plantărilor făcute. Da, doamna de chimie a fost aici în curtea şcolii de la începutul activităţilor, fiind atentă la aceste plantări, sprijinită de domnii Sandu şi Dodeciu, care au ajutat-o în permanenţă”, a explicat prof. Mihaela Marița.

În cadrul proiectului au fost plantați în curtea Școlii gimnaziale nr. 2 din Petroșani 60 de pomi fructiferi, 35 de conifere (brăduți), 80 de trandafiri și alte câteva zeci de pomi ornamentali și flori. Tot aici, au fost montate mese, bănci și coșuri de gunoi. Toate acestea au fost achiziționate cu sprijinul finanțării oferite de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, în cadrul Programului Național ”Spații Verzi” care a adus acestui proiect 9.000 de lei la care se adaugă cota de participare a Asociației Edupro, de 4.000 de lei. Cu acești bani, voluntarii de la Asociația Edupro și Școala gimnazială nr. 2 au ecologizat curtea școlii și au înfrumusețat-o prin plantarea de pomi, arbori, arbuști și flori, transformând acest loc într-unul mult mai atractiv. Mai mult, la finalul proiectului, din diverse deșeuri colectate de elevi, a fost realizată și o frumoasă expoziție cu lucrări de manufactură și design.

Toți elevii participanți la acest proiect au fost recompensați cu diplome. Directorul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”, prof. Camelia Paraschiv spune că elevii și profesorii implicați în derularea acestui proiect merită din plin felicitări. ”Aceste activităţi o să vă rămână în minte toată viaţa şi o să fiţi mândri când o să veniţi pe-aici cu copiii voştri şi o să le arătaţi copacii pe care i-aţi plantat şi roadele acestora în cazul pomilor fructiferi. Vă felicit pentru ce aţi realizat!”, a spus prof. Camelia Paraschiv, ditectorul școlii.

La eveniment a fost prezent, alături de elevi, profesori și părinții și consilierul local Iulian Codreanu, reprezentant al Consiliului local Petroșani în Consiliul de Administrație al acestei unități școlare din municipiul Petroșani. ”La Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” – Școala Gimnazială Nr.2 – Petroșani s-a finalizat proiectul educațional ”Copii sănătoși într-un mediu sănătos”. Felicitări elevilor pentru implicare și responsabilizare pe probleme de mediu, aprecieri pentru munca profesorilor și efortul părinților pentru un succes comun, educația copiilor”, a declarat Iulian Codreanu.

Școala gimnazială nr 2 din Petroșani este și în atenția autorităților administrației locale de la Petroșani. În prezent aici se află în stare avansată de execuție, construcția unei noi grădinițe care va deservi cartierul Colonie din municipiul Petroșani și care se estimează ca va fi dată în folosință în toamna acestui an. Și potrivit conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, există și promisiunea amenajării unui loc de joacă pentru copii în curtea acestei școli care, prin eforturile comune ale autorităților și conducerii școlii, cărora li s-au adăugat cele ale profesorilor, elevilor și părinților, inclusiv prin derularea proiectului ”Copii sănătoși într-un mediu sănătos”, a devenit un loc mult mai frumos.

[slideshow_deploy id=’27126′]