La CEH nu vor fi disponibilizări

Nu vor exista disponibilizări la Complexul Energetic Hunedoara. asta spune ministrul Energiei, Toma Petcu. Mai mult, închiderea și ecologizarea celor două unități miniere care se vor închide se va realiza cu personaul propriu.

„Mai avem un an și jumătate de exploatare și, după ce se termină această exploatare, partea de închidere vrem să o facem  cu personalul care îl avem acum în acsete mine. Deci, noi acolo rămânem pe personalul pe care îl avem la ora actuală. Nu avem în intenție nici anul acesta, nici anul următor și, mai ales, nici în perioada de închidere, pentru că, atunci când trecem la sfârșitul lui 2018, începutul anului 2019, pe închidere, vrem să folosim personalul pe care îl avem acum”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

 

Pentru siguranța minerilor este nevoie de investiții.

 

 „Pentru exploatare pe un an și jumătate și pentru închidere pnă în 2027, aceste două mine vor primi bani de la stat, un lucru mai mult decât necesar. Eu am cerut în ședință, ca princip-alul obliectiv din aceste sume să fie investiția în siguranța lucrărtorilor din mină, a minerilor”, a mai spus sursa citată.

Personalul este, însă, insuficient și, dacă de disponibilizări nu e vorba, de angajări este necesar.

[slideshow_deploy id=’20328′]