Fără salvamar

Organigrama aparatului de specialitate al primarului de la Petroşani a fost modificată,iar în acest sens a fost desființat postul de salvamar. 

 

“Având în vedere încadrarea în numărul maxim de posturi, stabilit în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2010, pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006, privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003, Codul Muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare, precizăm că este necesară modificarea numărului de personal, organigramei și a statului de funcții al Clubului Sportiv municipal Jiul Petroșani. La nivelul organigramei și a statului de funcții al Clubului Sportiv municipal Jiul Petroșani se aduc următoarele modificări: în cadrul compartimentului bazin de înot didactic școlar se desființează postul de muncitor calificat (salvamar)”, arată proiectul de hotărâre.

Modificarea nu a fost primită pozitiv de unii dintre consilierii locali, care acuză că deși fac parte din Consiliul de Administrație al clubului sportiv nu sunt consultați cu privire la activitatea acestuia.

“Sunt împreună cu d-ra consilier Grigoriu și dl. consilier Durbacă în consiliul de administrație la acest club dar nu suntm consultați niciodată. Nu ne cheamă nimeni să vedem ce se întâmplă la stadion sau la bazinul de înot. Eu am mai propus și data trecută când am discutat despre bazinul de înot că este nevoie de un salvamar, nu putem renunța chiar așa ușor. Acesta este și motivul pentru care eu voi fi împotrivă pentru desfințarea acestui post. Nu vă supărați dar acolo este un director. Eu am luat inițiativa în legătură cu stadionul Jiul dar nu se poate să luăm doar noi inițiativa, dânsul este plătit pentru  asta și ar fi normal ca el să convoce Consiliul de Administrație pentru a putea dezbate problemele de la acest club”,  a spus consilierul local ALDE, Milu Vladislav.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a subliniat că s-a încercat de două ori angajarea unui salvamar pentru bazinul didactic din Petroșani, însă în zadar.

Și noi ne-am dorit să angajăm salvamar, am și ținut concurs de vreo două ori dar nu am găsit un om care să aibă calificarea necesară pentru ocuparea acestei funcții și dacă  suntem riguroși în acest sens nu ne ajunge un salvamar, ne-ar trebuii cel puțin doi să facă pe schimburi. Deocamdată legea nu ne impune acest lucru și acesti intructori  își asumă răspunderea pentru acei copii, în rest pentru cei care vin la bazin ei vin însoțiți de către părinți. La bazin este tot timpul cineva care supraveghează. Când se va putea vă asigur că vom scoate din nou la concurs aceste posturi. Să știți că ne lovim de foarte multe probleme legate de organigramă și de lipsa de personal”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

[slideshow_deploy id=’36590′]