Trei ani cu suspendare, două vieți secerate

Curtea de Apel Timișoara a respins apelul făcut de urmașii celor două victime care au pierit într-un accident provocat de un tânăr din Hunedoara. Vinovatul rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.

Rudele a doi șoferi care au murit nevinovați în urma accidentului provocat de un tânăr de 26 de ani, din Hunedoara, în apropiere de Oțelu Roșu, au cerut ca vinovatul să ajungă în închisoare. Curtea de Apel Timișoara le-a respins apelul, instanța considerând acțiunea ca nefondată. Urmașii victimelor nu renunță și l-au acționat în judecată pe hunedorean, într-un proces în care-i cer despăgubiri morale și materiale, acțiunea fiind pe rolul instanței din județul Caraș-Severin.

Alin Ciurcui a fost găsit vinovat de producerea unui adevărat carnagiu și condamnat pentru ucidere din culpă la trei ani închisoare. Pedeapsa i-a fost suspendată și este supus unui termen de supraveghere de 4 ani, dar trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Alin Ciurcui lucra ca distribuitor de pâine pentru o firmă din Hunedoara și conducea o autotutilitară pe D.N. 68, dinspre Oțelu Roșu spre Caransebeș iar la intrarea în localitatea Iaz, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei foarte mari, dubița a intrat în derapaj și a lovit două persoane și un autoturism care se aflau într-o parcare amenajată pe marginea DN 68. După impact, autoutilitara a revenit pe drum și s-a răsturnat peste un autoturism care circula regulamentar din sens opus și care era condus de un bărbat de 52 de ani, tot din Hunedoara. Doi nevinovați și-au pierdut viața, respectiv hunedoreanul de 52 de ani, dar și pietonul de 51 de ani, acroșat de dubița de pâine. Un al treilea pieton de 75 de ani, din Oțelu Roșu, a fost grav rănit.