Patru centre de înscriere la UPET

Patru centre de înscriere vor fi puse la dispoziția viitorilor studenți ai Universității Petroșani.  Înscrierea la Universitatea din Petroșani se va putea realiza, începând din acest an, și din fața calculatorului.

Absolvenții de liceu care nu vor sau nu au posibilitatea de a veni la Petroșani, dar vor să urmeze cursurile universitare aici, se pot înscrie cu un singur click. Pe lângă cele patru centre de înscriere, reprezentanții instituției de învățământ superior lansează și o aplicație online, prin care doritorii pot depune actele în format electronic, iar apoi după ce sunt declarați admiși vor trebui doar să vină și să își confirme opțiunea.

“Anul acesta avem, ca anul trecut, principalul centru de înscriere la Petroșani, dar mai avem centre de înscriere la Deva, Târgu Jiu și Horezu. Am apelat și la Horezu pentru că anul trecut am înscris acolo peste 50 de studenți care au devenit studenții universității noastre și care au promovat destul de bine examenele din primul an și sperăm ca într-o proporție de 90%, aceștia să fie studenți și în anul 2. Am deschis pe site-ul universității o aplicație care le permite să se înscrie și online. Se pot înscrie online, urmând ca după ce sunt declarați admiși să vină cu actele în original, trebuie să confirme această opțiune de a rămâne la noi, la universitate. Perioada de înscriere este destul de largă, din 10 – 25 iulie, în așa fel încât studenții care se înscriu în altă parte și au avut probe practice pe care nu le-au promovat, să vină să se înscrie la noi, în domeniile în care nu avem acest tip de probe”,  a declarat Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Taxele de școlarizare la Universitatea din Petroșani au rămas aceleași de anul trecut, acestea fiind cele mai mici din țară.

[slideshow_deploy id=’27126′]