REŢETE ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ. Trei metode simple de a prepara ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ

ÎNGHEŢATA DE CASĂ este unul dintre deserturile cu cel mai scăzut aport caloric. Cu o singură condiţie spun medicii nutriţionişti: îngheţata trebuie să conţină cât mai puţine ingrediente.

ÎNGHEŢATA DE CASĂ poate deveni desertul preferat al celor mici, mai ales în perioada caniculară. Mai jos regăsiţi trei reţete simple pentru a preparara ÎNGHEŢATA DE CASĂ.

ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ – varianta 1

Ingrediente:

● 500 de grame de iaurt. Iaurtul pentru ÎNGHEŢATA DE CASĂ trebuie să fie cât mai cremos. Pentru ca îngheţata să aibă un conţinut caloric scăzut, este recomandat să optaţi pentru iaurt natural, fără fructe.

● 250 de grame de fructe de pădure

Mod de preparare:

Pentru a obţine ÎNGHEŢATA DE CASĂ trebuie, în primul rând, să spălaţi foarte bine fructe. Apoi, după ce le-aţi lăsat la scurt vreo câteva minute băgaţi-le în blender şi mărunţiţi-le. După aceea amestecaţi iaurtul cu pasta de fructe obţinute. Apoi, puneţi amestecul obţinut în forme pentru ÎNGHEŢATA DE CASĂ şi bagaţi-le la congelator. După câteva ore puteţi servi, alături de cei dragi, o ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ.

ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ – varianta 2

Ingrediente:

● 500 mililitri de frişcă

● 3 albuşuri

● 100 de grame de zahăr

● 400 de grame de căpşuni

● zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Pentru început, reţeta de la ÎNGHEŢATA DE CASĂ presupune să mixaţi căpşunile cât să se sfărâme o parte din ele şi o parte să rămână întregi.

Albuşurile se mixează şi ele cu zahărul şi cu un praf de sare. Se amestecă albuşurile cu căpşunile, iar la final adăugaţi frişca. Toate aceste ingrediente se amestecă şi adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie. După ce puneţi amestecul în forme pentru îngheţată, băgaţi ÎNGHEŢATA DE CASĂ la congelator preţi de 3-4 ore.

Sursă: Culinar.ro

ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ – varianta 3

Ingrediente:

● 600 de mililitri de lapte

● 3 ouă

● zahăr, după gust

● coaja rasă de la o lămâie

● zeama de la o lămâie

● 400 de grame de iaurt

● 500 de mililitri de frişcă lichidă

● migdale felii

● stafide

Mod de preparare:

Puneţi la foc ouăle cu laptele, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente pentru ÎNGHEŢATA DE CASĂ se lasă să fiarbă la foc mic până când dă în clocot. În tot acest timp amestecaţi continuu.

Cand a început să fiarbă mai ţineţi pe foc 2 minute, iar mai apoi adăugaţi migdalele şi stafidele. După cel mult un minut se ia oala de foc şi se lasă la răcit. Între timp se bate frişca şi se adaugă şi iaurtul. După ce s-a răcit, se adaugă frişca şi iaurtul, iar mai apoi se adaugă toate ingredientele într-un vas. Se amestecă totul omogen, iar după ce s-a turnat compoziţia în forme pentru ÎNGHEŢATA DE CASĂ se bagă la congelator. După câteva ore se poate servi ÎNGHEŢATA DE CASĂ.

Sursă: PetitChef.ro

gandul.info

[slideshow_deploy id=’24093′]