Termocentrala Mintia funcționează până în septembrie

Termocentrala de la Mintia va funcționa, cel puțin, până în luna septembrie. Procesul dintre Complexul Energetic Hunedoara – Termocentrala Paroșeni și Garda de Mediu se amână până în toamnă. Instanța de la Deva a dispus amânarea cauzei până în septembrie. Astfel, termocentrala de la Mintia va continua să funcționeze în această perioadă.

“Față de cererea de amânare formulată în cauză instanța a fixat un nou termen de judecată pentru data de 25 septembrie”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Termocentrala de la Mintia este într-o situație critică. Aceasta riscă să fie oprită, printr-o sentință a instanței de judecată. Termoncetrala nu s-a conformat cerințelor de mediu. Dacă fostul director general al CEH, Mihael Melczer a prezentat o soluție pentru continuarea activității de la Mintia, noua structură de conducere merge pe varianta accesării unui ajutor de tip SIEG. Melczer propusese ca până la aceesarea ajutorului, la Mintia să fie realizată o centrală electrică de pornire. Garda de Mediu a dispus sistarea activității termocetralei Mintia în anul 2015, pentru neconformarea acesteia la cerințele de mediu. La judecarea cauzei pe fond, CEH a pierdut procesul.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »