Sărbătoare cu gulaș unguresc preparat de primarul Petroșaniului, la Brădet

Comunitatea maghiară din municipiul Petroșani a avut astăzi o zi plină de distracție, la baza de agrement Brădet din Petroșani. Invitații care au participat la una din cele mai apreciate manifestări din cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Valea Jiului au avut aici parte de o petrecere în aer liber ca la carte.

Pentru reușita evenimentului, gazdele -Organizația locală a UDMR Petroșani –   au preparat un uriaș ceaun de gulaș unguresc, făcut după rețete știute de gospodinele din comunitatea maghiară a Petroșaniului. La învârtit făcălețul în ceaun a dat o binevenită mână de ajutor și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta s-a declarat onorat de invtația de a contrbui la prepararea tradiționalului gulaș unguresc, despre care spune că este un preparat culinar demn de admirația oricărui gurmand care respectă. ”În cadrul Zilelor Culturii Maghiare organizate astăzi, am avut onoarea de a contribui la prepararea tradiţionalului Gulaş unguresc. Împreună cu organizatorii serbării în aer liber – de la baza de agrement Brãdet – ne-am asigurat că din mâncare nu lipseşte niciun condiment, dar şi că aceasta că va ajunge la toţi participanţii. Ceea ce s-a şi întâmplat”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Cei câteva sute de cetățeni ai Petroșaniului care au răsuns invitației de a participa la acest picnic unguresc la Brădet au avut ocazia de a asculta și un remarcabil repertoriu muzical, asigurat de celebra formaţie Trio Forte din Deva.

Președintele UDMR Petroșani, Eduard Wersanski spune că picncul cu gulaș la ceaun, organizat în cadrul Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului, constituie una dintre cele mai apreciate activități menite să consolideze comunitatea maghiară din Petroșani, dar și buna conviețuire cu întreaga comunitate locală a Petroșaniului, invitată cu acest prilej să cunoască o parte din tradițiile și obiceiurile cele mai frumoase ale maghiarilor.

[slideshow_deploy id=’24093′]