Drumurile naționale din județul nostru nu intră pe lista celor care au restricții la TIR-uri

Canicula din mai multe regiuni ale țării a determinat compania de drumuri să impună o serie de restricții de circulație autovehiculelor de tonaj, însă acestea nu se vor aplica pe raza județului Hunedoara.
Excepție de la această decizie vor face: transporturile de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animala și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, transporturi poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanți, transporturile de mărfuri sub temperatura controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată și transporturile de produse provenite din exploatări agricole. Restricția este valabilă din 30.06.2017, între orele 12.00 — 20.00 și se vor aplica pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. În total sunt 20 de județe: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați și Vrancea în care vor fi impuse restricții.
CNAIR subliniază că restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.
[slideshow_deploy id=’24093′]