DNA versus DNA, prima rundă. Zi decisivă pentru Kovesi

Prima rundă a razboiului intern din DNA se poartă astăzi! Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

„La data de 29 iunie 2017, procurorul-şef al DNA a transmis Secţiei de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a doamnei Moraru Iorga Mihaiela, pentru faptul că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”, precizează DNA ca urmare a unei solicitări formulate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la aceeaşi dată, a fost transmisă Secţiei de procurori a CSM şi cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş „pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Tensiunile din interiorul celui mai puternic parchet din țarî au apărut după declanșarea anchetei privind scurgerea înregistrarilor cu șefa DNA.

realitatea.net

[slideshow_deploy id=’27126′]