Două posturi de salvamontist înființate la Primăria Petroșani

Un post salvamont va fi înființat în cadrul administrației locale de la Petroșani. Consilierii locali au aprobat modificarea organigramei. Pentru înființarea noilor posturi a fost nevoie de desființarea altora.

“Facem un post pentru Salvamont, în acest fel vom avea doi oameni angajați permanent și vom modifica puțin organigrama. Voluntari sunt 7”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru înființarea noilor posturi s-a desființat postul din cadrul redacției Mesagerul, publicație din subordinea administrației locale.

“Structura organizatorică respectă cerințele privind numărul de posturi în vederea constituirii compartimentelor (birouri, servicii, direcții), precum șI numărul maxim de funcții de conducere de 12% din numărul total de posturi aprobate. (…) La nivelul funcțiilor contractuale, se aduc următoarele modificări: se desființează Compartimentul REdacția Mesager șI totodată funcția contractuală de redactor gradul IA; se înființează Serviciul Public Local Salvamont în subordinea Primarului municipiului Petroșani, care va funcționa cu 2 posturi contractuale de execuție salvator montan, nou înființate”, arată proiectul de hotărâre.

Ceilalți salvamontiști din Parâng își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat.

[slideshow_deploy id=’27028′]