Televiziunea națională din China, vizită de documentare în județul Hunedoara

O echipă a televiziunii naționale din R.P. Chineză CCTV 4 International se află în aceste zile în județul Hunedoara, în vederea documentării unor reportaje care au ca scop promovarea potențialului turistic al județului Hunedoara în rândul turiștilor din China.

La începutul acestei săptămâni, reportarii televiziunii din China au vizitat situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia și Castelul de la Hunedoara, fiind însoțiți în periplul lor prin județul nostru de președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora.

Astăzi, reporterii televiziunii naționale din China au fost oaspeți ai Văii Jiului. Aceștia au vizitat zona satului de vacanță din Masivul Parâng și au avut și o întâlnire oficială cu primarii Tiberiu Iacob Ridzi (primarul municipiului Petroșani), Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan), Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni), dar și cu președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora.

La această întâlnire bilaterală au participat și principalii investitori din stațiunile turistice montane ale Văii Jiului, respectiv Emil Părău (Straja) și Doru Tamaș (Parâng).

Din discuții s-a desprins din nou interesul manifestat de reporterii televiziunii chineze pentru promovarea turismului montan din Valea Jiului și a turismului istoric și de aventură din județul Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]