ÎNCĂ O PERSOANĂ MUȘCATĂ DE VIPERĂ ÎN MASIVUL RETEZAT

În jurul orei 21.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgență 112, să intervină pentru salavarea unei persoane mușcată de viperă. Conform datelor furnizate de apelant, persoana în vârstă de 27 ani, student, desfășura activități de cercetare în Rezervaţia Ştiiţifică Gemenele din masivul Retezat.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din 5 salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă.

Datorită accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pedestru, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ 3 ore.

La momentul sosirii echipajelor la faţa locului, victima era conştientă şi prezenta muşcături la nivelul gleznei.

Victima a fost transportată cu targa de echipajul din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara şi predată echipajului SMURD.  I-a fost administrat serul antiviperin, a fost stabilizată hemodinamic şi  transportată la Spitalul Judeţean Deva” au declarat reprezentantii ISU Hunedoara.

Recomandăm pe această cale persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie regulilor specifice de protecţie cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp.