Autoritățile de la Vulcan fac demersuri pentru închiderea deponeului de deșeuri

Ședința extraordinară a Consiliului local de la Vulcan, din această săptămână a supus atenției legislativului și proiectul de hotărâre privind urgența demarării procedurilor necesare accesării fondurilor europene, destinate lucrării de închidere a deponeului de deșeuri din municipiu.

”Pentru depunerea proiecului în vederea finanțării din fonduri europene, o etapă necesară este clarificarea situației terenului utilizat pentru groapa de deșeuri, din care o parte se află în proprietatea CEH Hunedoara. Pentru obținerea finanțării este necesar ca întreaga suprafață ocupată de groapa de deșeuri să aparțină domeniului public al municipiului Vulcan”, explică primarul Gheorghe Ile.

Acesta precizează că pentru realizarea acestui lucru, s-a găsit soluția schimbului de terenuri, prin care Consiliul Local oferă Complexului Energetic Hunedoara S.A. o suprafață egală cu cea pe care este extinsă groapa de deșeuri, în zona minei Paroșeni.

Reprezentanții Primăriei au obligația depunerii la Ministerul de resort până la sfârșitul acestei săptămâni a documentelor necesare clarificării situației terenului aflat în discuție.

Conslierii au aprobat acest proiect de hotărâre cu unanimitate.

[slideshow_deploy id=’17636′]