”Umbrele de vreme bună” împânzesc squarul din fața Cinematografului din Lupeni

La Lupeni, ca o frumoasă pată de culoare, deasupra squarului din fața Cinematografului Cultural din Lupeni, s-au deschis umbrelele de vreme bună ! Cetățenii din localitate au fost absolut fascinați de apriția cupolei de umbrele colorate care au fost instalate aici, iar oamenii nu mai prididesc să-și facă fotografii în acest spațiu colorat care a transformat imaginea zonei centrale a Lupeniului, aducând oamenilor un stop de bucurie.
Inițiativa aparține unui grup de tineri inimoși din cadrul unei firme private din municipiul Lupeni, care și-au dorit să aducă și în acest oraș arhitectura simplă, dar eșegantă a cupolei de umbrele multicolore. Aceștia au găsit, evident, înțelegere la Primăria municipiului Lupeni și astfel, în urma unui parteneriat public-privat, de la sfârșitul săptămânii trecute, pe bulevardul Tudor Vladimirescu din municipiul Lupeni, în fața Cinematografului Cultural a fost montată o cupolă de umbrele multicolore. Aceasta este compusă din circa 200 de umbrele deschise, suspendate, care formează o perdea multicoloră, dând zonei un aspect vesel, aparte.
Tradiția umbreluțelor colorate este una ce ține de noul trend al artei urbane. Ea a apărut în vara anului 2013, când pe străzile din mai multe orașe din Portugalia au apărut sute de umbreluțe colorate suspendate. Acest trend a fost promovat cu repeziciune și in marile orașe din România, astfel încât astfel de zone de artă urbană au apărut în București, Timișiara, Arad sau la Hunedoara.
Primarul Lucian Resmeriță a subscris, fără rezerve, acestui proiect care aduce municipului Lupeni un plus la capitolul imagine și, de ce nu, un nou obiectiv e interes pentru tusiștii care vizitează zona, mai ales pentru sațiunea turistică montană de la Straja și care, inevitabil, trec pe lângă perdeaua de umbrele din centrul Lupeniului.
”Așa cum am promis în campanie, una din cele mai importante preocupări ale mele va fi creșterea gradului de confort al cetățenilor   și transformarea municipiului Lupeni într-un oraș turistic cu nivel ridicat de atractivitate pentru turiștii care ne vizitează. La sfârșitul  săptămânii trecute, pe baza un parteneriat pulic- privat, Primăria Municipiului Lupeni a pus la dispoziția unui grup inimos de tineri oameni de afaceri, terenul de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, din fața Cinematografului Cultural, fără alte costuri suplimentare pentru Primărie, pentru a fi amplasată aici o cupolă de umbreluțe multicolore așa cum am întâlnit în marile orașe din țară: București, Timisoara, Arad ș.a. Acoperișul vesel colorat va conferi o atmosferă de poveste, crescând gardul de atractivitate al zonei pietonale de aici. Sunt sigur că perdeaua d umbrele colorate va aduce zâmbetul pe chipul trecătorilor, întrucât pe lângă faptul că ei se vor putea adăposti aici la umbră, ferindu-se de temperaturile ridicate ale verii sau de ploaie, în zilele ploioase, zecile de umbreluțe viu colorate sunt în măsură să aducă și o stare de bunădispoziție. Cred că și tinerii care fugeau până acum  la Timișoara sau București, pentru a face o poză cu cei dragi sau un selfie cu umbreluțele colorate, se vor bucura că de acum au la dispoziție și în municipiul Lupeni oportunitatea unor imagini în cadrul frumosului curcubeu oferit de umbreluțele multicolore”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Acesta apreciază, de asemenea, că astfel de inițiative care vor contribui la înfrumusețarea municipiului Lupeni, vor continua.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]