Când vor demara lucrările la gara din Petroșani?

Gara din Petroșani este captivă în trecut. Condiții improprii, clădiri în paragină și fără toalete, cam aceasta ar fi imaginea care descrie poarta de intrare în municipiul Petroșani pe calea ferată. Clădirea este aproape nefuncțională, iar călătorii nu au o sală de așteptare adecvată și nici toalete. Ministerul Transporturilor va reabilita, din fonduri proprii clădirea, însă mai durează. Deocamdată se află la stadiul întocmirii documentelor.

“Reparația clădire călători din stația CF Petroșani (proiectare+execuție), valoarea proiectului este de 2,299 mil lei. Proiectul tehnic este în derularea. Documentația tehnico-economică s-a avizat în CTE SRCF și CTE CNCFR. S-a obținut certificatul de urbanism. Pentru această lucrare nu se solicită Autorizație de Construire. În data de 20.04.2017 s-a întrunit comisia de predare-primire amplsamanet precum și comisia de stabilire la condițiilor de lucru în vederea elaborării prescripțiilor tehnice. Documentația tehnică a fost avizată în CTE Regional”, arată un document al Ministerului Transporturilor.

 

Totodată, ministerul de resort are în vedere și modernizarea peroanelor.

 

“Reparație peroare din stația CF Petroșani (proiectare+execuție). Valoarea proiectului estte de 396 mii lei. Lucrări abia începute”, mai arată actul.

Ani de zile s-a judecat fostul consilier local, Viorel Pascu cu regionala CFR Timișoara pentru reabilitarea gării din Petroșani.

[slideshow_deploy id=’27028′]