Hunedoara – 219 proiecte pentru dezvoltare

219 proiecte depuse de administrațiile locale din județul Hunedoara primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Național de Investiții. Astfel, a fost încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului şi au fost semnate toate ordinele de finanţare pentru judeţele ţării. PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

„Programul funcționează ca un adevărat parteneriat între nivelul central și local al administrației publice: unitățile administrativ-teritoriale au făcut propuneri de proiecte în baza propriilor analize, pentru a acoperi nevoile locale de investiții, iar ministerul a realizat prioritizarea lor, după mecanismul stabilit în legislația aplicabilă. Este un parteneriat corect, transparent și în folosul cetățenilor întregii țări”, afirmă viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

667.779.162,30 lei este valoarea proiectelor din județul Hunedoara aprobate în Planul Național de Investiții. Cele mai multe investiții din județ vor fi realizate la infrastructura rutieră și cea școlară.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »