11 licee din județ primesc bani

11 licee din județul Hunedoara vor primi bani pentru îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Din cele 11 unități de învățământ care vor primi fonduri, două sunt din Valea Jiului. Este vorba de Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani și Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan.

“În cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învățămantul secundar/ROSE au fost semnate 271 de acorduri de grant. Cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire șiîmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat. În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro și 152.500 Euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă”, arată Ministerul Educației.

Din cele 11 licee care vor beneficia de fonduri, două sunt din Valea Jiului. astfel, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a câștigat fonduri pentru proiectul “Viitorul reprezintă educație și angajament unic (VREAU)”, iar Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan a depus proiectul “ Educația, șansa ta esențială – ESTE”.

[slideshow_deploy id=’27126′]