Arhitectură militară din județ, promovată de Ministerul Turismului

O clădire arhitecturală militară din județul Hunedoara este promovată de Ministerul Turismului. Este vorba de Castelul Corvinilor, care a devenit emblematic pentru județul Hunedoara, fiind vizitat de sute de mii de turiști.

“Castelul Corvineştilor este cel mai important monument de arhitectură laică, în stil gotic, din Transilvania (sec. XIII). Regele Sigismund de Luxemburg i-a dăruit cneazului român Voicu, pe care îl înnobilase, domeniul feudal al Hunedoarei și cetatea regală de acolo. Fiul acestuia, faimosul luptător antiotoman Iancu de Hunedoara, a fortificat cetatea și a transformat-o în reşedinţă nobiliară. Din vechile construcţii se remarcă: Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Neboisa, Bastionul Alb sau Bastionul Buzduganului (loc de belvedere asupra oraşului Hunedoara). În aripa Matei se mai vede vag, pictată, legenda corbului, aflată la originea numelui purtat de urmaşii lui Iancu de Hunedoara (Corvineştii)”, arată broșura de prezentare.

Broșura de promovare a României începe cu un îndemn la pariu.

“Dacă ești în căutarea unei experiențe personale de vacanță și a unor locuri care să te inspire, atunci ai deschis paginile de care aveai nevoie. Punem pariu că te vei îndrăgosti de România, destinație îmbietoare pentru amatorii de cărări neumblate și cultură autentică” –așa începe Ministerul Turismului oferta de prezentare a atracțiilor culturale ale României. Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost încadrat la categoria arhitectură militară.

În județul Hunedoara există multe alte atracții turistice care pot fi descoperite de turiști. Sarmisegetusa Regia a devenit una dintre atracțiile cele mai populare ale județului.

[slideshow_deploy id=’27028′]