Cum au eşuat escrocii care au vrut să înşele două femei din DEVA, prin „metoda Accidentul”

Duminică, 6 august, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de o deveancă în vârstă de 76 ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 11:30, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care a pretins că este fiica acesteia și care, sub pretextul implicării într-un accident de circulație, i-a solicitat diferite sume de bani, „pentru a nu fi arestată”. În același context, persoana vătămată a fost contactată și de un bărbat care și-a atribuit calitatea de „procuror”; şi care a confirmat spusele „fiicei” femeii.

Deveanca a avut prezenţă de spirit şi nu a dat sumele de bani ce i-au fost solicitate, întrucât și-a dat seama că făptuitorii au prezentat o stare de fapt fictivă.

” Tot ieri, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de o femeie de 76 de ani, din municipiul Deva, care a reclamat faptul că, în jurul orei 14:15 a fost contactată telefonic (pe postul telefonic fix) de către o persoană necunoscută, care şi-a atribuit calitatea de „procuror” și care, sub pretextul implicării fiicei acesteia şi a ginerelui într-un accident rutier grav, a pretins 20.000 lei, bani necesari pentru spitalizare. Ulterior, femeia  a fost contactată  telefonic și de o persoană de sex  feminin care a pretins că este fiica sa, şi care a confirmat cele spuse de aşa-zisul procuror.  Şi în acest caz, din fericire persoana apelată a avut prezenţă de spirit şi nu a dat suma de bani solicitată, întrucât și-a dat seama că făptuitorii au prezentat o stare de fapt nereală şi că ar putea deveni  victimă a unei infracţiuni de înşelăciune ” au delarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

[slideshow_deploy id=’20328′]