IGPR: 159 de percheziții în 2 săptămâni, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 159 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. În urma acestor activități au fost ridicate și indisponibiliate droguri, bani proveniți din activitatea infracțională, echipamente I.T. și alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională.

În perioada 20 iulie – 2 august a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 42 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul acestor acțiuni au fost efectuate 159 de percheziții domiciliare, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 249 de  persoane, dintre care 47 au fost reținute sau arestate, iar 11 au fost plasate sub control judiciar.

Au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 15.180 de lei, 7.700 de euro, 2 autoturisme, un HDD, 6 laptopuri, 6 unități centrale, o tabletă, 38 de telefoane mobile, 15 cartele SIM, 5 medii de stocare, peste 70.000 de țigarete.

De asemenea, au fost indisponibilizate peste 4 kilograme de cannabis, 400 de grame de marijuana, 4 grame de heroină, 33,64 de  grame de hașiș, 40 de semințe de canabis, 13 plante de cannabis, 100 de doze de LSD, 100 de grame de substanțe etnobotanice, 8 comprimate, 7 cântare electronice și 7 grindere.

La acţiunile desfăşurate au participat 383 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, cooperându-se și cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]