Probleme de exploatare la mina Livezeni

Exploatarea cărbunelui de la mina Livezeni nu se desfășoară în parametri normali. Directorul general al CEH, Viorel Stancu, a declarat că din cauza unor cercetări geologice a zăcământului și a deranjamentelor tectonice din subteran se înregistrează probleme în ceea ce privește exploatarea cărbunelui de la mina Livezeni.

“Nu sunt probleme grave, sunt probleme tehnice întâmpinate de o cercetare destul de largă geologică a zăcământului de acolo. Am întâlnit niște deranjamente tectonice care duc la micșorarea câmpului de abataj de la noul panou, nu la nepunerea acestuia în funcție. Se va pune în funcție, dar din păcate pentru o perioadă mai scurtă, nu pentru un an șI jumătate-doi. Nu ne afectează foarte grav. Am găsit soluții să punem o nouă capacitate în funcție atunci când în acest abataj se va finaliza exploatarea, peste 7-8 luni”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

În această perioadă cererea de energie pe piață este ridicată, iar minele din VAlea Jiului asigură cu greu necesarul de cărbune pentru funcționarea termocentralelor.

[slideshow_deploy id=’13837′]