Registrul Român de domenii: Din martie, tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”. Cât va fi taxa

Registrul Român de domenii .Ro va introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”, a declarat fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu, potrivit profit.ro.

 

La finalul anului trecut, Registrul Român de domenii .Ro a anunțat că va introduce această taxă, dar
la acel moment, taxa era pregătită să fie introdusă din iulie 2017.

Oficialii Registrului au anunțat atunci că, pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 iulie 2012, deținătorii dreptului de utilizare vor avea obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 1 iulie 2017 – 1 octombrie 2017 (termen împins acum ca dată de începere la 1 martie 2018-n.r.), iar pentru domeniile „.ro” înregistrate în intervalul 1 iulie 2012 – 1 iulie 2017, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării.

Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

antena3.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]