Atenție la ce mâncați!

Inspectorii sanitar-veterinari din județul Hunedoara au aplicat sancțiuni de aproape 40.000 de lei pentru neconformitățile indentificate în zonele de interes turistic. Au fost controlate restaurante, cofetării, pensiuni turistice sau magazine alimentare.

 

“În perioada 3-31 iulie 2017, în zonele de interes turistic au fost verificate 206 de unități de alimentație publicp, dintre care 95 restaurante, 9 pizzerii, 4 cantinte, 6 cofetării/patiserii, 3 laboratoare de cofetărie/patiserie, 11 pensiuni turistice, 1 unitate de tip hipermarket/supermarket, 77 de magazine alimentare”, arată un comunicat al DSV Hunedoara.

 

Pentru neregulile identificate, inspectorii DSV au aplicat sancțiuni contravenționale, dar și avertismente, acolo unde abaterile nu au fost grave.

 

“Pentru abaterile de la legislația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.200 lei, precum și 45 de avertismente principalele neconformități fiind următoarele: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare,  etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, întreținere necorespunzătoare a spațiilor și ustensilelor din dotare”, mai arată comunicatul DSV.

În această perioadă, zonele de agrement din județ sunt în atenția inspectorilor DSV.

[slideshow_deploy id=’27126′]