Ce au cerut autoritățile locale de la Petrila după ce se va închide mina Lonea?

O dezbatere publică pe tema închiderii minei Lonea a avut loc, astăzi, la Casa de Cultură Ladislau Schmitd  din Petrila.

Au luat parte reprezentanții administrației locale, consilieri locali, reprezentanți ai minei Lonea și Complexului Energetic Hunedoara, dar și câțiva cetățeni. Discuția nu a fost una decisivă, însă edilii au avut mai multe solicitări și anume realizarea unui drum tehnologic până la mina Lonea, eventual câteva clădiri, dacă acestea vor fi cedate cu titlu gratuit și nu numai.

“Societatea (Complexul Energetic Hunedoara – n.r.) trebuia să angajeze un facilitator public care să țină legătura. După o singură întâlnire nu putem veni cu propuneri concrete”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Totodată, consilierii locali prezenți la întâlnire au vrut să afle modul în care se va închide mina Lonea, dar șI dacă ministerul are în vedere realizarea unor noi locuri de muncă. Oficialii CEH au subliniat că realizarea de noi investiții generatoare de locuri de muncă pică în sarcina administrației locale. La mina Lonea lucrează peste 700 de persoane.

[slideshow_deploy id=’20328′]