Oficial. Muzeul Mineritului intră în reabilitare

Muzeul Mineritului intră în reabilitare. Reprezentanții administrației locale de la Petroșani anunță că încep lucrările de modernizare ale Muzeului Mineritului. În cadrul proiectului de 4,9 milioane de lei vor fi executate mai multe lucrări. Se va realiza un lift, dar și o platformă de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

“Prin proiect se urmărește: reabilitarea clădirii muzeului compusă din demisol, parter și pod prin executarea unor lucrări de reparații, intervenții de consolidare și intervenții structurale; accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități locomotorii prin realizarea unei platforme – ascensor automat în zona accesului principal și construirea unui lift în interiorul clădirii care să asigure accesul de la demisol până în pod; dotarea muzeului cu instalații, echipamente și dotări pentru asigurarea utilităților și a condițiilor de climatizare, siguranță la foc, antiefracție; dotarea muzeului cu mobilier pentru expunerea și protecția patrimoniului cultural; amenajarea suprafeței exterioare de teren cu alei, trotuare, spații verzi, realizarea unei platforme betonate pentru prezentarea exponatelor exterioare și a unui spațiu tip piațetă în fața clădirii”, arată același anunț.

 

Proiectul are o valoare totală de 4.947.862,17 lei, inclusiv TVA, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 4.847.915,35 lei din care contribuția Uniunii Europene – FEDR este de 4.205.682,84 lei și contribuția Guvernului României este de 642.232,51 lei. Valoarea cofinanțării beneficiarului este de 99.946,82 lei.« (Știre anterioară)