Sprijin financiar pentru competiția din Parâng

Competiția din luna septembrie care va avea loc în Parâng va fi susținută financiar de municipalitatea de la Petroșani. 30.000 de lei a alocat Consiliul Local pentru organizarea  acțiunii “Petroșani-Parâng Trail Run”.

La jumãtatea lunii septembrie, mai exact în data de 16 septembrie, la Petrosani va începe un concurs de cros-maraton, care are rolul de a promova potentialul turistic al Parângului si nu numai. În acțiune sunt angrenați doi sportivi de renume, Avram Iancu și Toma Coconea.

 

“În data de 16.09.2017, se va organiza ediția I a concursului “Petroșani-Parâng Trail Run”, eveniment sportiv la care se așteaptă să participle peste 200 de iubitori ai sportului din toată țara. Obiectivul acestui eveniment sportive este acela de a transforma o alergare montană prin stațiunea Petroșani-Parâng într-o tradiție. Inițiatorii acestui proiect, Toma Coconea șI Avram Iancu, binecunoscuții sportivi din Petroșani doresc să împărtășească bucuria alergării cu toți din municipiu șI din țară”, arată proiectul de hotărâre.

 

Concursul va avea trei probe distincte constând în concurs pentru copii, traseu montan Petroșani-zona Rusu (16 km) șI traseu montan Petroșani – Cârja (37 km). Sunt așteptate să ia parte la eveniment cluburi șI asociații sportive din întreaga țară.

“Având în vedere importanța implicării cetățenilor în acest gen de competiții, atât pentru o viață mai sănătoasă, cât șI pentru schimbarea unui mod de viață sedentar, propun implicarea Primăriei municipiului Petroșani șI a COnsiliului Local în calitate de coorganizator, alături de Asociația Casa Pro Urbis, AS Bike&Run Petroșani, Centrul Național de Informare șI Pormovare Turistică Petroșani, Salvamont Petroșani, Crucea Roșie Petroșani, Toma Coconea șI Avram Iancu a concursului sus amintit șI aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 30.000 lei”, mai arată proiectul de hotărâre aprobat miercuri de Consiliul Local Petroșani.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)