Numărul de salariați la Stat a crescut cu 13.000, în prima jumătate a anului

 

Una din zece noi angajări s-a făcut la Stat, în 2017, iar efectivul de salariaţi din sectorul bugetar a crescut cu aproape 13.000 de persoane în prima jumătate anului, ajungând, din nou la 1,2 milioane de persoane, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

Creşterea numărului de angajaţi la stat din prima jumătate a anului reprezintă 10% din numărul total de noi angajări făcute la nivelul întregii economii anul acesta.

„Sunt din ce în ce mai mulţi angajaţi interesaţi de locurile de muncă din instituţiile de stat pentru că, la banii pe care îi primesc, nivelul de responsabilitate şi volumul de muncă sunt mai reduse. Recent am vorbit cu o clientă care mi-a spus că tocmai i-a plecat o ingineră care abia venise din concediul de creştere a copilului la o autoritate a statului, pentru că nu i-a mai convenit volumul de muncă, iar oferta salarială de la stat era dublă faţă de cea din fabrică“, a spus Cristina Postolache, managing partner în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Big4HR.

Statul cheltuie anual 57 de miliarde de lei cu salariile personalului din sectorul bugetar, adică 7,5% din PIB.

 zf.ro

[slideshow_deploy id=’27126′]