Valeriu Butulescu pleacă în China

Cunoscutul scriitor, Valeriu Butulescu, va pleca în China, unde va duce “Infinitul lui Brâncuși”. Consilierul local se va afla la Târgul Internațional de Carte de la Beijing.

“Am onoarea să fac parte din delegaţia Institutului Cultural Român la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing, unde am şi eu o modestă contribuţie: prezentarea cărţii mele de aforisme, ediţie bilingvă engleză-chineză şi prezentarea spectacolului de teatru Infinitul Brâncuşi, subtitrat în limba chineză. Susţinut de Teatrul Dramatic „Ion. D. Sîrbu” din Petroşani!”, a scris pe Facebook, Valeriu Butulescu, scriitor.

 

Alături de Valeriu Butulescu se vor afla și actorii Teatrului “I.D. Sârbu” vor pleca în China, unde vor prezenta spectacolul de teatru“Infinitul Brâncuşi”. În perioada 23-27 august 2017 va avea loc cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF), eveniment la care România va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv cu un stand naţional organizat de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Cultural Român de la Beijing. România a participat pentru prima dată cu un stand de țară la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) în anul 2015, cu ocazia inaugurării Institutului Cultural Român din capitala Chinei, anul următor numărându-se printre invitaţii de onoare ai târgului, alături de celelalte țări central și est-europene.
Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Târgul Internațional de Carte de la Beijing reuneşte timp de cinci zile vizitatori, editori, agenţi literari, distribuitori de carte, scriitori şi traducători, fiind dedicat atât publicului larg cât şi profesioniştilor din industria cărții. La ediţia din acest an vor participa 2407expozanți din 86 de țări care vor prezenta celor 300.000 de vizitatori o ofertă de carte substanțială şi diversificată. La standul României vor fi expuse ultimele apariţii editoriale româneşti în limba chineză, cărţi şi albume publicate prin programele de finanțare ale ICR, TPS -Translation and Publication Support Programme şi PUBLISHING ROMANIA, precum şi noi apariții editoriale puse la dispoziție de Editura Institutului Cultural Român alături de editurile Cartea Românească, Casa Radio, Corint, Curtea Veche, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial RAO, Humanitas, Humanitas Fiction, Ideea Europeană, Nemira, Niculescu, Paidea, Palalela 45 și Polirom.

[slideshow_deploy id=’13835′]