La Deva s-a deschis Tabăra Națională de Prim Ajutor

Azi dimineață a avut loc deschiderea oficială a TABEREI NAȚIONALE DE PRIM AJUTOR, ediția a II-a, care are loc în perioada 21 – 26 august 2017, la Centrul de Agrement Căprioara.

Tabăra este organizată de Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Crucea Roșie – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara și Serviciul de Ambulanță al Județului Hunedoara.

Tabăra face parte din Programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și se adresează elevilor care manifestă interes față de însușirea cunoștințelor de prim ajutor.

La eveniment au participat domnii Dorel Ovidiu Bretean – Subprefectul Județului Hunedoara, Széll Lőrincz – Directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, Dan Terteci – Președintele Crucii Roșii – Filiala Hunedoara și doamna Ciorobea Elisabeta – Directorul Crucii Roșii – Filiala Hunedoara.

În tabăra participă 40 de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 si 18 ani, din mai multe județe și 8 voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Hunedoara, pentru care Ministerul Tineretului si Sportului va suporta costul cazării, mesei, a serviciilor de instruire și animare și a materialelor consumabile.

Centrul de Agrement Căprioara are avantajul de a fi amplasat în centrul județului Hunedoara, în municipiul reşedință de județ și dispune de o curte generoasă, cu iarbă, unde se pot desfășura exercițiile practice de prim ajutor.

[slideshow_deploy id=’13835′]