Administrația Resmeriță mai bifează o problemă în curs de rezolvare: reabilitarea Gării din Lupeni

Starea avansată de degradare a Gării situată la intrarea în municipiul Lupeni  a constituit, în ultimii ani, obiectul a numeroaselor critici aduse autorităților locale, dar și un important punct de interes al administrației publice locale din municipiul Lupeni. Problema nu a fost ușor de rezolvat pentru că, din păcate, gările CFR din România nu se află în responsbilitatea Primăriilor, ci a regionalelor CFR.
Chiar și în aceste condiții, conștient că rezolvarea situației în care se află de ani de zile gara din Lupeni, una din clădirile principale vizibile la intrarea în această localitate, ține de ”cartea de vizită” a municipiului Lupeni atât în fața cetățenilor cât și a turiștilor care vin în această localitate a Văii Jiului, primarul Lucian Resmeriță a făcut numeroase demersuri către Compania Naţională Căi Ferate Române SA, în a cărei subordine se află această clădire.
Din fericire, în urma ultimelor solicitări efectuate în acest sens de către primarul Lucian Resmeriţă, aşteptările acestuia, dar și ale cetățenilor, cu privire la acest obiectiv, au luat sfârşit. În scurt timp, Gara Lupeni nu va mai fi o pată urâtă pe faţa Lupeniului, pentru că la începutul acestei săptămâni aceasta  a intrat în renovare.
”De-a lungul timpului conducerea Primăriei Lupeni a făcut numeroase demersuri către Compania Naţională Căi Ferate Române SA, căreia îi aparţine Gara din Lupeni, pentru ca aceasta să fie renovată, întrucât starea avansată de degradare afecta și siguranța călătorilor dar mai ales constituia o pată urâtă în imaginea municipiului Lupeni, cu atât mai mult cu ct Gara este amplasată chiar la intrarea în localitate. În urma ultimelor solicitări pe care le-am efectuat, am găsit înţelegere la conducerea Sucursalei Regionale Căi Ferate Timişoara de care aparţine acest obiectiv şi au început lucrările de renovare a gării, astfel că în scurt timp aceasta va îmbrăca o haină nouă şi se va alătura ansamblului de clădiri reabilitate din zona vechiului centru al orașului, care aduc un plus de imagine municipiului Lupeni”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Lucrările la gara Lupeni sunt deja vizibile pentru toți ce care trec prin zonă, iar oamenii au încă un motiv de a se felicita pentru alegerea pe care au făcut-o în desemnarea primarului lor, care se dovedește a fi cu adevărat un bun gospodar și un om preocupat de problemele comunității locale din Lupeni.

[slideshow_deploy id=’27126′]