REŢETĂ CLĂTITE. Cum să prepari clătite pufoase după o reţetă uşoară de clătite

REŢETĂ CLĂTITE. Cum să prepari clătite pufoase după o reţetă simplă de clătite. Cel mai rapid desert, preferat, deopotrivă, de copii şi de cei mari şi cu mare potenţial de reinventare. Este suficient să găseşti o umplutură mai inedită ori un mod de prezentare mai special, iar „banalele clătite” pot deveni un desert spectaculos.

INGREDIENTE CLĂTITE delicioase şi pufoase: Pentru o porţie de 10 clătite, aveţi nevoie de 100 grame făină, 300 ml de lapte rece (care poate fi înlocuit cu tot atâta apă minerală – pentru varianta de post), două ouă (la care se renunţă în varianta de post), o lingură de zahăr, o lingură de ulei, o linguriţă de lămâie rasă, un praf de sare şi unul de bicarbonat.

REŢETĂ CLĂTITE.  Mod de preparare clătite: 

Se amestecă ingredientele – de preferinţă cu mixerul – până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Se ia cu un polonic şi se toarnă, pe rând, compoziţia într-o tigaie încinsă (dacă tigaia este de calitate, nu este nevoie să puneţi ulei. Dacă are, însă, aderenţe, este bine să puneţi, înainte de prima clătită, câteva picături de ulei). Se lasă fiecare clătită la rumenit câte două – trei minute pe fiecare parte, după care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. REŢETĂ CLĂTITE.  Când sunt făcute toate, se pune umplutura – după preferinţele şi imaginaţia fiecăruia (gem, ciocolată, ciocolată şi nucă, brânză dulce cu zahăr şi gălbenuş, fructe şi frişcă).

 vocea.biz

[slideshow_deploy id=’27028′]