20.000 de lei pentru un monument al eroilor

Consiliul Local al municipiului Petroșani dezbate, astăzi, un proiect de hotărâre prin care se propune alocarea sumei de 20.000 de lei în vederea realizării unui monument al eroilor. Artiștii sunt invitați să ofere soluții privind realizarea unui monument al eroilor.

“O dorință mai veche a veteranilor de război din Petroșani se referă la realizarea unui monument reprezentativ care să reflecte gratitudinea noastră pentru jertfa lor în folosul nației române. În fața Casei de Cultură din Petroșani există un loc care așteaptă de foarte multă vreme o statuie care să onoreze cele scrise pe soclul deja existent (Glorie eternă eroilor neamului). În acest sens, propunem lansarea unui concurs de soluții, iar câștigătorului să-i fie încredințată ulterior și întocmirea documentației tehnice aferente construirii monumentului”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Premiul are o valoare de 20.000 de lei, iar desemnarea câștigătorului se va realiza de specialiști desemnați de Consiliul Local.

 

“În acest sens, propunem un premiu stimulativ de 20.000 lei, iar desemnarea proiectului câștigător să fie în sarcina unor specialiști desemnați, ulterior, de către Consiliul Local. Considerăm că e o datorie de onoare a actualului Consiliu Local de a materializa o veche dorință a comunității privitoare atât la cinstirea înaintașilor, cât și la datoria de a înfrumuseța orașul nostru cu opere de artă reprezentatice pentru secolul XXI”, mai arată edilul.

Veteranii de război au solicitat, în repetate rânduri, realizarea unui monument dedicat eroilor.

[slideshow_deploy id=’27126′]